Az UWW Bukarestben, Romániában 2023. március 11-12-én a Felnőtt korosztálynak rendezte meg az Európa Bajnokságot. Magyarország 3 versenyzővel, 3 bíróval és 2 csapatvezetővel vett részt. Versenyzőink egy 7., egy 9., két 10. és egy 13. helyezést szereztek. Részletes eredményeket, mérkőzésvideókat itt találsz.

Az Európa Bajnokságra busszal utaztunk a Szponzorainknak köszönhetően. Köszönjük a B40 Fitness Club és a Családok és Barátok a Sportért Egyesület nagylelkű támogatását!

Versenyzőink:
Laky Levente Felnőtt Férfi 84 kg NoGi
Szekeres Ákos Felnőtt Férfi 92 kg Gi és NoGi
Kelemen Áron Felnőtt Férfi 100 kg Gi és NoGi

Csapatvezetőink:
Skáfár Bence Szövetségi Kapitány
Kovács Gábor MGSZ elnök

Bíróink:
Merkert Zoltán nemzetközi bíró
Sós György nemzetközi bíró
Berkes László Nemzetközi bíró

Csoportkép a 2023-as Felnőtt Európa Bajnokságon Bukarestben

A magyar delegációt Kovács Gábor szövetségünk elnöke vezette. A versenyzők mögött minden esetben Skáfár Bence Szövetségi Kapitány volt. A tavalyi nemzetközi versenyeken gyakorlatilag a versenyzők választották ki maguknak a csapatvezetőink közül és a Világbajnokság után ezt legalizáltuk a Szövetségi Kapitányi kinevezésével. Köszönjük a munkáját ezúttal is! Ezen a bajnokságon is az UWW fizette a nemzetközi minősítésű bírók szállásköltségét. A bíróknak csak az utazásukról kellett gondoskodniuk. A házigazda románok után Magyarország adta a legtöbb bírót, Merkert Zoltán és Berkes László mint szőnyegelnök, Sós György mint vezetőbíró dolgozott két napon keresztül.

Március 11. Felnőtt korosztály NoGi nap

A NoGi napon mindhárom versenyzőnk szőnyegre lépett. Bár voltak jó megmozdulásaink, de mindhárman kikaptak az első mérkőzésükön és később a legyőzőik is kikaptak, így versenyzőink vigaszágra sem jutottak. Köszönjük a munkájukat és hogy képviselték hazánkat az Európa Bajnokságon!

Laky Levente küzd a NoGi versenyszámban

Laky Levente a Koko Fight Club versenyzője Felnőtt Férfi NoGi 84 kg-os kategóriában indult, ahol 16 versenyző között a 10. helyet érte el. Szekeres Ákos a ZR Team Budaörs versenyzője Felnőtt Férfi NoGi 92 kg-os kategóriában indult, ahol 17 versenyző között a 13. helyet érte el. Kelemen Áron a Carlson Gracie Team versenyzője Felnőtt Férfi NoGi 100 kg-os kategóriában indult, ahol 12 versenyző között a 9. helyet érte el. Köszönjük!

Március 12. Felnőtt korosztály Gi nap

A NoGi napon kettő versenyzőnk lépett szőnyegre. Az előző naphoz hasonlóan, bár mindent megtettek a továbbjutás érdekében, mégis kikaptak az első mérkőzésükön és később a legyőzőik is kikaptak, így versenyzőink vigaszágra sem jutottak. Köszönjük a munkájukat és hogy képviselték hazánkat az Európa Bajnokságon!

Szekeres Ákos küzd a Gi versenyszámban

Szekeres Ákos a ZR Team Budaörs versenyzője Felnőtt Férfi Gi 92 kg-os kategóriában indult, ahol 15 versenyző között a 10. helyet érte el. Kelemen Áron a Carlson Gracie Team versenyzője Felnőtt Férfi Gi 100 kg-os kategóriában indult, ahol 11 versenyző között a 7. helyet érte el. Gratulálunk! Ezzel a magyar versenyzők négy pontszerző helyezést értek el.

Sós György bírónk eredményt hirdet

A 2023 évi Grappling Európa Bajnokságon a következő eredményeket érték el a magyar versenyzők:

Pontszerző helyezések:
Kelemen Áron Felnőtt Férfi Gi 100 kg 7. helyezés
Kelemen Áron Felnőtt Férfi NoGi 100 kg 9. helyezés
Laky Levente Felnőtt Férfi NoGi 84 kg 10. helyezés
Szekeres Ákos Felnőtt Férfi Gi 92 kg 10. helyezés
Egyéb:
Szekeres Ákos Felnőtt Férfi NoGi 92 kg 13. helyezés

A magyar válogatott 4 pontszerző helyezést ért el a 2023 évi Grappling Európa Bajnokságon. Köszönjük a versenyzőknek, az edzőtársaknak, a felkészítő kluboknak, a csapatvezetőknek és mindenkinek, aki hozzájárult ehhez az eredményhez!

Az Európa Bajnokság bírói