Az UWW Loutraki-ban, Görögországban 2023. október 14-15-én az U15 és a Veterán korosztálynak rendezte meg a Világbajnokságot. Magyarország 8 versenyzővel, 1 bíróval és 2 csapatvezetővel vett részt.
Versenyzőink kilenc érmet és három helyezést szereztek.
Részletes eredményeket itt találsz.

A magyar versenyzők:
Pellegrini Lilianna U15 Leány 48 kg Gi
Szalay Petra U15 Leány 52 kg Gi és NoGi
Varga Róbert Veterán A Férfi 77 kg Gi és NoGi
Rádi Richárd Veterán A Férfi 84 kg Gi és NoGi
Huszár Gábor Veterán A Férfi 92 kg Gi
Stágel György Veterán C Férfi 84 kg Gi
Bakos László Veterán C Férfi 130 kg Gi
dr. Kléber István Veterán E Férfi 71 kg Gi és NoGi

Csoportkép

Szövetségi Kapitányként Skáfár Bence irányította a válogatott szőnyegre lépését. Csapatvezetőként dr. Császár Barbara és Stágel György kísérte a versenyzőket. Bíróként Berkes László dolgozott. Két családtaggal együtt tizenhárom fős magyar delegáció volt a Világbajnokság helyszínén. Három versenyzőnk, Varga Róbert, Stágel György és dr. Kléber István kénytelen volt magasabb súlycsoportban versenyezni, mivel a saját súlyában nem volt ellenfele.

A Világbajnokság bírói

Október 14. U15 és Veterán korosztály NoGi nap

A Világbajnokság első NoGi napján négy versenyzőnk lépett szőnyegre. A hat fős U15 Leány 52 kg-os kategóriában Szalay Petra kiváló versenyzéssel harmadik helyezett lett! A szintén hat fős Veterán A Férfi 77 kg-os súlycsoportban Varga Róbert negyedik helyezést ért el! A Veterán A Férfi 84 kg-ban Rádi Richárd egy győzelemmel és egy vereséggel második helyezett lett! Szintén második lett dr. Kléber István a Veterán E Férfi 71 kg-os kategóriában! Az első NoGi napot a magyar csapat így két ezüst- és egy bronzéremmel valamint egy negyedik helyezéssel zárta.

Szalay Petra NoGi bronzérem
Rádi Richárd NoGi ezüstérem
dr. Kléber István NoGi ezüstérem

Október 15. U15 és Veterán korosztály Gi nap

A Világbajnokság második Gi napján kettő fiatal és hat veterán versenyzőnk lépett szőnyegre. Pellegrini Lilianna az U15 Leány 48 kg-os kategóriában kiváló versenyzéssel minden ellenfelét legyőzte és világbajnoki aranyérmes lett, eljátszották tiszteletére a magyar himnuszt! Gratulálunk! Szalay Petra az U15 Leány 52 kg-os kategóriában bár keményen küzdött, a mai napon sajnos nem tudott a legjobb négy közé jutni, hatodik helyezett lett!

Pellegrini Lilianna Gi aranyérem

Varga Róbert a Veterán A 77 kg-os hat fős kategóriájában az előző naphoz hasonlóan negyedik helyezett lett! A többi veterán versenyzőnk – a kis létszámnak köszönhetően – mind dobogós helyezést ért el. Rádi Richárd a Veterán A 84 kg-os kategóriában harmadik, Huszár Gábor a Veterán A 92 kg-os kategóriában harmadik, Stágel György a Veterán C 84 kg-os kategóriában második, Bakos László a Veterán C 130 kg-os kategóriában harmadik, dr. Kléber István pedig a Veterán E 71 kg-os kategóriában második helyezést ért el! Gratulálunk!

Rádi Richárd Gi bronzérem
Huszár Gábor Gi bronzérem
Stágel György Gi ezüstérem
Bakos László Gi bronzérem
dr, Kléber István Gi ezüstérem

A második napot a magyar válogatott egy arany- két ezüst- és három bronzéremmel, egy negyedik és egy hatodik helyezéssel zárta.

Pellegrini Lilianna győz

Gratulálunk versenyzőinknek! Köszönjük versenyzőinknek, klubjaiknak, Skáfár Bence szövetségi kapitánynak, hogy felkészültek, a Világbajnokságon képviselték hazánkat! A magyar válogatott így a Világbajnokságon egy arany- négy ezüst- és négy bronzérmet, valamint két negyedik és egy hatodik helyezést szerzett.

Rádi Richárd győz

A 2023 évi Grappling Világbajnokságon az U15 és a Veterán korosztályú versenyzők a következő eredményeket érték el:

Érmek és helyezések:
Pellegrini Lilianna U15 Leány 48 kg Gi aranyérem
dr. Kléber István Veterán E Férfi 71 kg NoGi ezüstérem, Gi ezüstérem
Rádi Richárd Veterán A Férfi 84 kg NoGi bronzérem, Gi ezüstérem
Stágel György Veterán C Férfi 84 kg Gi ezüstérem
Szalay Petra U15 Leány 52 kg NoGi bronzérem, Gi hatodik helyezés
Huszár Gábor Veterán A Férfi 92 kg Gi bronzérem
Bakos László Veterán C Férfi 130 kg Gi bronzérem
Varga Róbert Veterán A Férfi 77 kg NoGi negyedik, Gi negyedik helyezés