Az idei év újdonsága, hogy szeptember utolsó hétvégéjén a Magyar Bajnokság Döntője két napos lesz. Szombaton szokás szerint a Felnőtt korosztály Magyar Bajnoksága zajlik, vasárnap pedig a Junior és a Veterán korosztály Magyar Bajnoksága lesz. A Junior és a Veterán korú versenyzők is kaphatnak bajnoki övet, a számukra készített öv mutatkozott be január végén a Kongresszuson.

A Junior és a Veterán korosztályú versenyzők másfajta övet kapnak, mint a Felnőttek. Ezzel is mutatva, hogy a legrangosabb cím a Felnőttek között szerzett Magyar Bajnoki cím. Az új öv kicsit keskenyebb, a rajta lévő plakettek kisebbek, mint a Felnőtt övön, a díszítése pedig ezüst és nem arany. Viszont a grappling bajnoki öv összes azonosító jegyét viseli, egyértelműen kiderül, hogy a felnőtteknek szánt korábbi öv testvére.

A Junior és Veterán korosztálynak készített bajnoki öv

Az új rendszerből következően a februári Korosztályos Magyar Bajnokságon az Ifjúsági 1,2 és a Kadet korosztályokban hirdetünk Magyar Bajnokokat (Junioroknak és Veteránoknak nem) a Haladó kategóriákban, amennyiben a nevezett versenyzők száma legalább négy fő. Ezeket a kategóriákat már a verseny előtti nap a sorsolásokkal együtt publikáljuk. Ezekben a kategóriákban az első helyezettek Magyar Bajnoki címet és kupát kapnak.

A Felnőtt korosztály hagyományos bajnoki öve